OVER ONS

onze bestuursleden en jury

Kirstin (Almelo, 54 jaar, echtgenote, moeder, schoonmoeder in spé, vrouwtje van hond McCoy en kater Dudley) is auteur en schrijft voor allerlei genres: van babyboeken tot rouwboeken, van romans tot thrillers. Ze is bestuurslid geweest van het voormalige Valentijngenootschap en heeft dit met heel veel plezier gedaan. 

Nu een groep opzetten die de gedachtegang van het voormalige genootschap met liefde voortzet is een grote passie. Lezers en schrijvers bij elkaar brengen en zo de positieve kracht van het geschreven woord naar voren te brengen is iets geweldigs.

Han Peeters is naast schrijver (14 boeken, waarvan er 4 in het Engels zijn vertaald) tevens clusteruitgever, uitgever van Davey Jones Publishing / Uitgeverij Ellessy en luisterboekuitgever (LuisterEffect). Hij heeft de nieuwe Valentijnprijs met Kirstin Rozema geïnitieerd en is de hoofdsponsor. Onder de paraplu ‘ClusterEffect’ worden per jaar zo’n 500 nieuwe boeken, e-boeken luisterboeken en podcasts op de markt gebracht.

Gerard Nanne (72) Is al 20 jaar actief als schrijver van spannende romans. In 2002 debuteerde hij met “Het lied van de Lijster” In de daarop volgende jaren verschenen er van zijn hand inmiddels 19 misdaadromans, die zich voornamelijk afspelen in de regio West- Friesland, waar hij zelf woont. Al zijn boeken verschenen bij uitgeverij Ellessy. Tevens schrijft hij sinds 10 jaar een maandelijkse column voor het Noordhollands Dagblad.

Het initiatief de Nederlandstalige spannende roman breder onder de aandacht te brengen, ondersteunt hij van harte.  

Gerard Nanne

Diane Kooistra (47) is getrouwd en heeft een zoon. Toen werken in de zorg niet meer lukte heeft ze zich op andere zaken gericht die haar heel gelukkig maken. Zij is veellezer, proeflezer en recensent voor haar boekenhoekje en VrouwenThrillers.nl, een uit de hand gelopen hobby. Ze houdt ervan om haar leeservaringen te delen op social media. Daarnaast was ze tot 2019 actief als bestuurslid van het Valentijngenootschap en zat ze in meerdere boeken jury’s. Ze is daarnaast ook actief als educatie vrijwilliger voor het Rode Kruis.

De jury

Een zeskoppige jury gaat zich buigen over de in totaal 92 titels van Nederlandse en Vlaamse bodem.

Geen eenvoudig taak als je bedenkt dat de boeken door meerdere juryleden gelezen en beoordeeld dienen te worden. Het is dan ook niet zomaar dat we hebben gekozen voor reeds door de wol geverfde juryleden, die hun sporen in het op waarde schatten van thrillers en misdaadromans ruimschoots hebben verdiend. We stellen ze dan ook graag en met trots aan jullie voor:

Diane Kooistra: Voorzitter van de jury. Zij is recensent en redacteur bij de in 2017 door uitgeverij De Crime Compagnie overgenomen website www.vrouwenthrillers.nl.

Jürgen Joosten: Fervent thrillerlezer en voormalig jurylid van de Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor het beste Nederlandstalig spannende boek. Tevens was hij jurylid van de Gouden Strop.

Geert Swaenepoel: recensent voor NBD Biblion, met de nadruk op misdaadliteratuur. Coördinator recensiewebsite Kunsttijdschrift Vlaanderen  en oud jurylid van de Diamanten Kogel.

Hanneke van de Water: Eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing. Literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens recenseert ze al jaren boeken op haar website www.hanneketinorcenti.nl.

Jos van Cann: Auteur van De Grote Crimezone Thrillerencyclopedie, jurylid en recensent van VN’s Detective &Thrillergids en voormalig jurylid van de Gouden Strop en Diamanten Kogel.

John Brosens:  Thrillerauteur, schrijver van jeugdboeken en historische romans. Een tijd lang recensent van films voor Hebban in het thrillergenre, en een aantal jaren jurylid voor de schaduwprijs van het GNM (Genootschap Nederlandse Misdaadauteurs).